12 Mayıs 2014 Pazartesi

Hangi Plotter Kağıdını Seçmeliyim?

Plotter Kağıdı

Plotter kağıdı plotter makinleri ile kullanılan özel bir kağıt türüdür. Plotterlar ise bilgisayarla ile birlikte kullanılan vektör türü grafikleri baskı yeteneğine sahip makinelerdir. Baskı sektöründe farkı ürünler üzerine baskı yapmak için kullanılan makineler vardır. Bu makineler kağıt, vinil, plastik, karton vb. de dahil olmak farklı yüzeyler üzerine malzeme yazdırmak için kullanılır. Birçok sektörde farklı baskı teknikleri ve uygulama bulgusu için kullanılabilir çeşitli baskı makineleri bulmak mevcuttur.

Plotter makine en çok kendi planlarını oluşturmak amacıyla mimarlar ve ev / bina tasarımcıları tarafından kullanılır. Ayrıca AutoCAD ve diğer çizim ve teknik çizim programları gibi yazılım programları da birlikte kullanılır.

(Başlangıçta) Çizici makinesi hareket eden plotter kağıt üzerinde özel bir kalem kullanarak baskı yapar. Çizici tarafından çekim yapılarak vektör grafikleri yazdırmak için kullanılan plotter kağıdının çeşitli türleri vardır. Plotter kağıdının farklı boyutları ve dokuları mevcuttur. Plotter kağıt türü Genellikle rulo olarak satılan plotter kağıdı türü, adını plotter kağıdının etrafına sarılarak çizim yaptığı silindirden alan silindir plotterda (drum plotter) kullanılır.

Devamı ikinci yazıda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder